русский
English
Polski
Суспільство

Чи можна розігрівати їжу в пластикових контейнерах у мікрохвильовій печі

Марина Грамович

Контейнери для їжі
Чи варто розігрівати їжу в контейнерах. Джерело: ventolux.ua

Коли йдеться про розігрівання їжі, дуже важливо дотримуватися найкращих практик для забезпечення безпеки та якості продуктів харчування. UAportal підготував декілька порад, що допоможуть правильно нагріти їжу в пластиковому контейнері.

Вибираємо правильний пластиковий контейнер

Деякі пластмаси можуть виділяти шкідливі хімічні речовини при нагріванні, тому шукайте тару, що придатна для використання в мікрохвильовій печі. Крім того, краще уникати контейнерів з тріщинами або пошкодженнями, оскільки при нагріванні вони можуть виділяти хімічні речовини у вашу їжу.

Орієнтуйтеся на етикетку з позначкою "Безпечно для мікрохвильової печі"

Пластикові контейнери, придатні для використання в мікрохвильовій печі, спеціально розроблені для того, щоб витримувати тепло без вимивання шкідливих хімічних речовин у їжу. Розігріваючи їжу в пластиковій тарі, завжди звертайте увагу на етикетку, щоб переконатися, що він придатний для цієї мети.

Накривайте їжу кришкою, придатною для використання в мікрохвильовій печі

Використання правильної кришки, під час розігрівання їжі в пластиковому контейнері може допомогти утримати пару і тепло, забезпечуючи більш рівномірний розподіл тепла. Це також може допомогти запобігти втраті вологи та запобігти висиханню їжі під час нагрівання. Важливо не закривати кришку щільно, щоб не допустити створення напруги в середині контейнера.

Читайте також: Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці: поради молодим господиням

Обережно поводьтеся з гарячими продуктами

Після розігрівання продуктів у пластиковому контейнері важливо поводитися з нею обережно. Щоб уникнути опіків або розлиття їжі, можна використовувати кухонні рукавиці або рушник, щоб вийняти контейнер з мікрохвильової печі.

Якщо ви не впевнені, перекладіть на тарілку

Якщо є сумніви щодо нагрівання їжі в пластиковому контейнері, завжди краще перекласти їжу на тарілку перед розігріванням. Це допоможе забезпечити безпечне розігрівання їжі без будь-яких потенційних ризиків, пов'язаних з пластиковими контейнерами.

Нагадаємо, ми розповіли, чому не можна вимикати мікрохвильовку раніше запланованого часу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!