русский
English
Суспільство

Як випрасувати штори без праски: ефективні поради

Владислав Москаленко

Штори
Як попрасувати штори без праски. Джерело: UAportal

UAportal розповідає, як привести штори до ладу, не використовуючи при цьому праску. Дізнайтесь, як випрасувати штори за допомогою нетрадиційних методів.

Прасування парою

Щоб попрасувати штори без праски, альтернативний метод – повісити їх у ванній кімнаті під час прийому душу. Пара допоможе розгладити зморшки і освіжити штори. Інший варіант – скористатися ручним відпарювачем, який може ефективно видалити складки зі штор. Крім того, розгладити тканину можна, поклавши на зморшки вологу тканину або одяг і просушивши її феном на повільному вогні.

Чайник, або каструля

Якщо у вас немає доступу до парового душу або ручного відпарювача, ви можете спробувати скористатися чайником або каструлею з окропом. Просто потримайте штори над парою і дозвольте волозі проникнути в тканину, розслабивши складки. Будьте обережні, не торкайтеся гарячої пари безпосередньо, щоб уникнути травм.

Читайте також: Засіб, який зробить так, щоб удома завжди пахло свіжістю

Випрямляч для волосся

Ще один метод видалення складок зі штор без праски – це використання випрямляча для волосся. Переконайтеся, що він встановлений на найнижчий рівень нагрівання. Ця техніка вимагає обережності, щоб не обпектися і не пошкодити штори.

Холода губка

Якщо жоден з перерахованих вище способів неможливий, спробуйте намочити м'яку тканину або губку в холодній воді і м'яко притиснути її до зморщених ділянок штор. Потім розкладіть штори для просушування, і вага вологої тканини допоможе розгладити складки, коли вона висохне. Пам'ятайте, що не варто терти або віджимати штори, щоб запобігти деформації тканини.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишалися брудними після прання, а також що робити після прання, щоб у пральній машині не з'явилися цвіль і поганий запах.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!