русский
Лайфхаки

Як усунути конденсат на вікнах за допомогою рослин

Марина Грамович

Як усунути кондинсат на вікнах за допомогою квітів
Конденсат на вікнах . Джерело: UAPortal

Різниця температур всередині і зовні вашого будинку часто призводить до того, що на вікнах утворюються краплі вологи, які створюють незручності. UAportal пропонує кілька варіантів квітів, які можуть ефективно знизити рівень вологості та покращити якість повітря у вашій оселі.

Англійський плющ

Доступна та ефективна рослина, відома своїми чудовими фільтруючими властивостями. Англійський плющ допомагає підтримувати оптимальний рівень вологості, а також очищає повітря, видаляючи токсини. Однак майте на увазі, що ця рослина може бути шкідливою для домашніх тварин, тому краще поставити її в недоступному для них місці.

Лілія

Ця квітка процвітає у вологому середовищі. Поглинаючи надлишок вологи, лілії запобігають утворенню конденсату на віконних поверхнях. Вони вимагають мінімального догляду і підходять навіть для садівників-початківців. Окрім регулювання вологості, лілії також допомагають боротися зі спорами цвілі та підвищують чистоту повітря.

Пальма

Пальма не тільки сприяє зниженню рівня вологості, але й може перетворити вашу оселю на тропічний рай, створюючи приємну атмосферу навіть у холодні місяці. Додатковою перевагою цієї рослини є її здатність перетворювати вуглекислий газ на кисень, що покращує якість повітря і полегшує дихання.

Читайте також: Забиратимуть енергію – які дерева не можна садити поруч з будинком

Хлорофітум (рослина-павук)

Відомий своєю витривалістю і невибагливістю, павутинник є ідеальним вибором для тих, хто має невеликий досвід садівництва. Крім того, що він балансує рівень вологи, він ефективно очищає повітря і бореться з пилом, що робить його ідеальним доповненням до будь-якої оселі.

Тещин язик

Ця рослина потребує мінімального поливу та підживлення, проте ефективно бореться з конденсатом, якщо її поставити на підвіконня. Збираючи спори цвілі, тещин язик захищає вашу квартиру від грибкових речовин, забезпечуючи вам кращу якість повітря та комфортніші умови проживання.

Нефролепіс

Якщо ви живете у вологому кліматі, рослина нефролепіс є чудовим варіантом як для регулювання рівня вологості, так і для очищення повітря. Крім того, він сприяє виведенню формальдегіду - поширеного забруднювача, який міститься в різних предметах домашнього вжитку. Поставивши таку рослину у себе вдома, ви зможете насолоджуватися покращеним диханням і зменшити потенційні респіраторні проблеми.

Нагадаємо, що кожна любителька квітів прагне, щоб її вазони були найпишніші, найкрасивіші та здорові. Але чи знали ви, що недорога спеція, яку кожна господиня використовує для випічки, може допомогти виростити ідеальні квіти на підвіконні?

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!