русский
English
Polski
Лайфхаки

Як полегшити домашню рутину: хитрощі з використанням гліцерину

Владислав Москаленко

Практичні та ефективні рішення для повсякденного догляду
Практичні та ефективні рішення для повсякденного догляду. Джерело: freepik

UAportal поділився простими, але ефективними домашніми хитрощами з використанням гліцерину, пропонуючи натуральні альтернативи магазинним засобам. Від зволожуючих спреїв до захисту від іржі – ці поради допоможуть вирішити цілу низку повсякденних потреб.

Зволожуючий спрей

Для того, щоб приготувати зволожуючий спрей, вам знадобиться 1 склянка дистильованої води, 1/4 склянки гліцерину і кілька крапель улюбленої ефірної олії, отриману суміш потрібно залити в пляшку з розпилювачем.

Перед кожним використанням його слід добре збовтувати. Засіб слід розпилювати на шкіру для отримання зволожуючого та заспокійливого ефекту. Цей простий засіб чудово підходить не лише для сухої шкіри, але й для освіження та зволоження волосся.

Читайте також: Як швидко та без зусиль прочистити каналізацію: 3 ефективних лайфхаки

Засіб для миття підлоги

Щоб приготувати засіб для миття підлоги, змішайте у відрі 1/2 склянки білого оцту, 1/4 склянки гліцерину та 2 склянки теплої води. Цим розчином можна мити підлогу для натурального та ефективного очищення.

Завдяки гліцерину підлога стає блискучою та без розводів. Крім того, цей засіб безпечний для домашніх тварин і дітей, що робить його чудовою екологічною альтернативою комерційним засобам для миття підлоги.

Захист від іржі

Для захисту від іржі змішайте рівні частини гліцерину та білого оцту і нанесіть на металеві поверхні, схильні до корозії. Цей розчин діє як захисний бар'єр, який перешкоджає утворенню іржі, тим самим продовжуючи термін служби металевих предметів.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще декілька простих порад, які допоможуть самостійно прочистити засмічену раковину.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!