русский
Polski
Лайфхаки

Як швидко навести лад на кухні: покрокова інструкція

Владислав Москаленко

Поради для підримання ладу на кухні
Поради для підримання ладу на кухні. Джерело: UAportal

UAportal підготував комплексний план, який допоможе навести лад на кухні раз і назавжди. Ці поради допоможуть вам підтримувати чистоту та менше витрачати часу на прибирання.

Почніть з чистого листа

Щоб раз і назавжди навести лад на кухні, важливо почати з чистого аркуша. Приберіть усі предмети зі стільниці, шафи і шухляди. Потім протріть поверхні м'яким миючим засобом і теплою водою, щоб видалити бруд і жир.

Розберіть і впорядкуйте кухонні предмети

Переберіть свій посуд, каструлі, сковорідки та тарілки, а також викиньте все, чим ви більше не користуєтесь. Згрупуйте схожі предмети разом і відведіть для кожної категорії певне місце в шафах і шухлядах.

Використовуйте роздільники для посуду, щоб максимізувати простір і тримати речі в порядку. Це полегшить пошук потрібних речей і зменшить безлад на кухні.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

Оптимізуйте процес приготування їжі та прибирання

Щоб раз і назавжди навести лад на кухні, раціоналізуйте процес приготування їжі та прибирання. Плануйте страви заздалегідь, щоб зменшити кількість харчових відходів.

Складайте список покупок і регулярно поповнюйте запаси в коморі, щоб уникнути безладу та прострочених продуктів. Мінімізуйте кількість кухонних приладів, щоб спростити приготування їжі та прибирання.

Встановіть регулярний графік прибирання

І нарешті, щоб ваша кухня залишалася чистою та організованою в довгостроковій перспективі, встановіть регулярний графік прибирання. Щотижня виділяйте певні дні або час для різних завдань з прибирання. Постійно дотримуючись графіка прибирання, ви зможете запобігти накопиченню бруду та жиру і підтримувати чистоту на кухні.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!