русский
Polski
Лайфхаки

Де не можна зберігати спеції: корисні лайфхаки

Марина Грамович

Уникайте впливу вологи, щоб зберегти аромат
Поради щодо зберігання спецій. Джерело: pexels

UAportal розповів, як правильно зберігати спеції. Дізнайтеся про практичні лайфхаки, які допоможуть зберегти їхню якість та аромат протягом тривалого часу.

Подалі від сонячного світла та тепла

Щоб зберегти свіжість спецій, дуже важливо тримати їх подалі від сонячного світла і тепла, наскільки це можливо. Сонячне світло може погіршити їх аромат і властивості, що призведе до послаблення смакових відчуттів. Крім того, вплив тепла може прискорити процес псування.

Читайте також: У мережі показали спосіб, як зручно зберігати спеції на кухні: корисний відео-лайфхак

Уникайте вологи

Волога призводить до того, що спеції починають злипатися і втрачають свої властивості. Вибираючи герметичні контейнери або банки, можна забезпечити надійний захист від проникнення вологи, гарантуючи, що вони залишаться свіжими та ароматними.

Не зберігайте їх у холодильнику

Хоча зберігання в холодильнику корисне для деяких продуктів харчування, воно не є ідеальним для більшості спецій. Температура і вологість в холодильнику, можуть негативно впливати на їх якість.

Раніше ми писали про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійці запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!