ukr
русский

Життя в Коста-Риці: чи варто переїжджати до країни

Владислав Москаленко

Життя в Коста-Риці: чи варто переїжджати до країни
Переваги та недоліки життя в Коста-Ріці. Джерело: Pexels

Життя в Коста-Риці пропонує приголомшливу природну красу, невимушений спосіб життя, доступне медичне обслуговування, але також пов'язане з високою вартістю життя і потенційними мовними бар'єрами. UAportal розповів про переваги та недоліки життя в країні, які варто врахувати при переїзді.

Плюси

Природа. Життя в Коста-Риці дозволяє опинитися в оточенні пишних тропічних лісів, прекрасних пляжів і високих вулканів. Це дає нескінченні можливості для активного відпочинку, таких як піші прогулянки, серфінг і вивчення різноманітної дикої природи.

Стиль життя Pura Vida. Коста-Рика відома своїм стилем життя "Pura Vida", де люди можуть насолоджуватися безтурботним і повноцінним життям в оточенні невимушеної та доброзичливої атмосфери. Це робить країну привабливим місцем для проживання для тих, хто шукає спокійного способу відпочинку.

Доступна охорона здоров'я та освіта. Коста-Рика пропонує якісну і керовану систему охорони здоров'я, що робить її ідеальним місцем для тих, хто цінує доступ до якісних послуг. Країна також приділяє значну увагу освіті, маючи добре розвинену державну систему навчання та високий рівень грамотності населення.

Читайте також: Як правильно спланувати поїздку, щоб нічого не забути: лайфхаки

Мінуси

Висока вартість життя. Життя в Коста-Риці може мати свої недоліки, такі як відносно висока вартість життя в порівнянні з деякими іншими країнами Центральної Америки. Це стосується житла, продуктів і повсякденних витрат.

Мовний бар'єр. Хоча офіційною мовою в Коста-Риці є іспанська, і хоча багато костариканців розмовляють англійською, мовний бар'єр може стати перешкодою для емігрантів. Це потенційно обмежує їхню здатність повністю інтегруватися в місцеву громаду.

Екологічні проблеми. Хоча природна краса Коста-Рики є привабливою, країна схильна до природних небезпек, таких як урагани, землетруси, повені та зустрічі з дикою природою. Вони можуть бути частішими порівняно з іншими країнами.

Нагадаємо, ми вже писали, що потрібно для подорожей.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!