ukr
русский

Зелений союзник: як полин сприяє саду

Владислав Москаленко

Полин корисний для вашого саду
Важливість утримання полину у вашому саду. Джерело: www.pexels.com

Полин часто зустрічається як докучливий бур’ян серед зелені та овочів на городах. Однак UAportal, дізнався, що ця стародавня лікарська рослина насправді забезпечує численні переваги та служить природним захисником.

Однією з головних причин тримати полин у саду є його здатність відлякувати широкий спектр комах і личинок. Звичайні садові шкідники, такі як попелиця, щитівка, плодожерка, морквяна муха, пилильщики та білокрилки, як правило, відлякуються присутністю полину.

Використовувати полин у саду надзвичайно просто. Щоб захистити город від можливих шкідників, розмістіть гілочки полину між рядами моркви або розмістіть їх біля капусти та інших вразливих рослин.

Читайте також: Екзотичні та вишукані: як доглядати за стреліцією у себе в саду

Для більш сильного ефекту можна приготувати настій полину. Для початку залийте 5 літрами окропу великий пучок свіжого полину і дайте настоятися протягом години.

Коли настій буде готовий, ним можна обприскувати будь-які уражені шкідниками рослини у саду. Примітно, що полин має додаткову перевагу — відлякує мурах, гусениць, плодожерок, попелиць і мишей.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!