ukr
русский
English

Ви точно про це не знали: п'ять цікавих фактів про Австралію

Владислав Москаленко

Ви точно про це не знали: п'ять цікавих фактів про Австралію
Цікаві факти про Австралію. Джерело: UAportal

Австралія – країна настільки від нас далека, що цей факт – єдине, що про неї відомо більшості українцям. UAportal підготував підбірку цікавих фактів про цю загадкову країну.

Європейське географічне відкриття

Австралійський континент, який спочатку називали Новою Голландією, був відкритий європейцями в 17 столітті. Однак голландські дослідники так і не приступили до освоєння новознайденої території.

Обмеженість водних ресурсів

Посушливий клімат Австралії спричинив офіційні обмеження на використання води. Наприклад, полив трави і доріжок, а також наповнення басейнів заборонено з 10 ранку до 4 вечора. Ці обмеження послаблюються лише під час сезону дощів.

Суперечка про столицю

Найбільші міста австралійського континенту, Мельбурн і Сідней, протягом довгого часу боролися за право називатися столицею держави. Щоб вирішити конфлікт, було створено нове місто, рівновіддалене від Мельбурна та Сіднея. Це спеціально побудоване місто отримало назву Канберра і зараз є столицею Австралії.

Читайте також: Як правильно спланувати поїздку, щоб нічого не забути: лайфхаки

Обов'язкове голосування та перепис населення

Жителі Австралії за законом зобов'язані брати участь у виборах і в національному переписі населення, якщо у них немає поважних причин для звільнення від цього. Невиконання цього обов'язку може призвести до штрафів у розмірі до 20 і 110 австралійських доларів відповідно.

Заходи з охорони навколишнього середовища

Австралія має суворі правила для захисту своєї унікальної екосистеми. Імпорт рослинності, продуктів харчування, хутра, деревини, шкіряних виробів і навіть ґрунту з підошов взуття суворо заборонений, що забезпечує збереження навколишнього середовища країни.

Нагадаємо, UAportal підготував список найкорисніших порад для подорожей, які допоможуть заощадити час, гроші та сили.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !