ukr
русский

Ви точно цього не знали: креативні та несподівані способи використання мікрохвильовки

Марина Грамович

Лайфхаки для мікрохвильовки
Лайфхаки для мікрохвильовки. Джерело: freepik

Мікрохвильова піч призначена не лише для розігрівання їжі, її також можна використовувати у нестандартний спосіб для спрощення повсякденних завдань. UAportal розповів, як можна застосувати мікрохвильовку для практичних і ефективних рішень для різних потреб.

Розморожування продуктів

Заморожені продукти, такі як м'ясо, хліб та овочі, можна швидко та безпечно розморозити в мікрохвильовій печі. Для цього покладіть заморожені продукти на тарілку, придатну для використання в мікрохвильовій печі, і використовуйте режим розморожування, щоб м'яко розморозити продукт, не готуючи його.

Цей спосіб зручний і заощаджує час, особливо якщо заморожені продукти не були заздалегідь вийняті з морозильної камери. Важливо часто перевіряти і перевертати продукти, щоб забезпечити рівномірне розморожування.

Читайте також: Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці: поради молодим господиням

Стерилізація кухонних губок

Кухонні губки, які є носіями шкідливих бактерій, можна легко стерилізувати в мікрохвильовій печі. Ретельно намочіть губку, щоб уникнути ризику загоряння, а потім нагрійте її на повній потужності в мікрохвильовій печі протягом однієї хвилини. Тепло ефективно знищить більшість бактерій на губці, що зробить її безпечнішою для використання.

Повернення свіжості черствому хлібу

Простий спосіб повернути свіжий смак черствому хлібу – скористатися мікрохвильовою піччю. Загорніть хліб у вологий паперовий рушник і поставте його в мікрохвильову піч на 10-15 секунд. Волога з рушника розпарить хліб, в результаті чого він стане м'якшим і свіжішим.

Нагадаємо, ми розповіли, чому не можна вимикати мікрохвильовку раніше запланованого часу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!