ukr
русский
English

Воскова епіляція чи шугаринг: Яку процедуру обрати

Марина Грамович

Воскова епіляція чи шугаринг: Яку процедуру обрати
Різниця між восковою епіляцією та шугарингом. Джерело: Pexels

Вивчення відмінностей між шугарингом та восковою епіляцією має важливе значення при визначенні методу видалення волосся з тіла. UAportal розповів, що варто знати перед вибором процедури.

Вартість

Шугаринг часто може бути дорожчим за традиційну воскову епіляцію через спеціалізовані засоби, що використовуються в процесі, але довгострокова вартість може бути нижчою, оскільки результати тривають довше і вимагають меншої кількості повторних процедур. Воскова депіляція, з іншого боку, зазвичай доступніша за ціною, але може вимагати частіших процедур.

Рівень болю

Багато людей вважають, що шугаринг менш болючий, ніж воскова епіляція, через різницю в тому, як ці дві речовини прилипають до волосся і шкіри. Паста для шугарингу прилипає лише до волосся, тоді як віск прилипає і до волосся, і до шкіри, що може спричинити більший дискомфорт. Однак, переносимість болю може відрізнятися у різних людей при виборі методу епіляції.

Чутливість шкіри

Для людей з чутливою шкірою шугаринг може бути кращим варіантом, оскільки натуральні інгредієнти є більш м'якими і рідше викликають подразнення або алергічні реакції. Віск часто містить речовини, які можуть бути агресивними для чутливої шкіри, що призводить до почервоніння після процедури.

Читайте також: Догляд за шкірою після епіляції: як досягти гладкості

Ефективність

І шугаринг, і воскова епіляція є ефективними методами видалення волосся, але дехто віддає перевагу першому, оскільки він може призвести до кращих результатів і більш тривалої відсутності волосся на шкірі. Воскова епіляція може залишити щетину, особливо якщо волосся видаляється неправильно.

Легкість очищення

Шугаринг відомий тим, що його легше очищати порівняно з традиційним воском, оскільки паста розчиняється у воді і може бути легко видалена зі шкіри та одягу. Залишки воску видалити складніше, і для цього можуть знадобитися спеціальні олії або розчинники.

Нагадаємо, мед широко використовується в косметології в якості ефективного засобу для догляду за шкірою, тілом і волоссям.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!