ukr
русский

Хвилясті папуги: основні поради по догляду

Марина Грамович

Забезпечення всебічного благополуччя домашніх папуг
Важливі поради для власників хвилястих папуг. Джерело: Pixabay.com

Забезпечення найкращого догляду за хвилястими папугами має важливе значення для їхнього благополуччя. UAportal розповідає детальніше про це.

Забезпечення комфортного середовища

Важливо забезпечити простору клітку з достатньою кількістю місця для руху. Крім того, наявність жердочок та іграшок може сприяти розумовому розвитку хвилястих папуг. Важливо переконатися, що клітка розташована в захищеному від протягів місці з доступом до природного світла.

Підберіть повноцінний раціон

Необхідно включати в раціон різноманітні свіжі фрукти та овочі, високоякісне насіння, а також джерело кальцію, наприклад, кістку каракатиці або мінеральний блок. Рекомендується уникати годування хвилястих папуг авокадо, шоколадом, кофеїном та алкоголем, оскільки вони токсичні для птахів.

Читайте також: Як навчити папугу розмовляти: дієві поради

Забезпечення регулярної соціальної взаємодії

Проводячи час, розмовляючи з ними, пропонуючи ласощі та беручи участь у тренувальних вправах, ви можете зміцнити зв'язок з птахом. 

Ветеринарна допомога має вирішальне значення

Важливо знайти ветеринара з досвідом роботи з птахами, який зможе проводити планові огляди і оперативно вирішувати будь-які проблеми зі здоров'ям. Своєчасне звернення за медичною допомогою може запобігти хворобам і продовжити тривалість життя вашого улюбленця.

Психічна та фізична стимуляція є ключовою

Регулярно міняйте іграшки, щоб папуги були зайняті, це стимулюватиме їхню природну поведінку. Крім того, надання папугам часу поза кліткою для фізичних вправ і досліджень допомагає підтримувати їхнє фізичне здоров'я.

Нагадаємо, ми вже писали, які імена для папуги краще обрати

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!