ukr
русский

Вінчання та його вплив: що необхідно знати про таїнство

Марина Грамович

Вінчання та його вплив: що необхідно знати про таїнство
Як вінчання впливає на шлюб. Джерело: Pexels

Коли йдеться про вінчання, варто розуміти певні ключові аспекти та наслідки. UAportal розповів про святість таїнства та його глибокий вплив на подружжя.

Після шлюбних обітниць важливо враховувати певні міркування. Наприклад, обручки символізують вічний зв'язок між подружжям, тому традиційно не рекомендується знімати їх одразу після церемонії. Крім того, наречена і гості повинні подбати про те, щоб уникнути будь-яких неприємностей або нещасних випадків, наприклад, наступити на поділ сукні, що вважається поганою прикметою.

Читайте також: Три лайфхаки, які допоможуть покращити відносини: "5 мов кохання" та техніки спілкування

Існують також повір'я, пов'язані з тим, куди повинен бути спрямований погляд під час вінчання. Зазвичай радять спрямовувати увагу на священника або гостей замість того, щоб дивитися один на одного. Дехто вважає, що погляд прямо в очі один одному під час церемонії є потенційним чинником зради у шлюбі.

У той час, як грандіозні післявесільні святкування застерігаються, інтимні сімейні зустрічі та бенкети вважаються прийнятними та радісними приводами. Це дозволяє молодятам насолоджуватися любов'ю та підтримкою своїх близьких, не ставлячи під загрозу святість союзу.

У випадку роздумів про розставання чи розлучення, церква визнає лише одну виправдану причину – перелюбство. Розглядаючи такі дії як осквернення шлюбу і розрив подружньої вірності, церква вживає заходів для збереження шлюбів і стримування розлучень через втручання.

Важливо зазначити, що з точки зору церкви, саме поняття "розвінчання" не визнається як процедура. Натомість священники прагнуть залагоджувати конфлікти між подружжям і захищати святість їхніх зобов'язань через консультування та примирення на основі віри.

Нагадаємо, ми розповіли про кілька практичних порад, які допоможуть парам зберегти пристрасть у шлюбі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !