ukr
русский
Polski

Зменшують стрес: цікаві факти про поцілунки

Владислав Москаленко

Поцілунки
Факти про поцілунки. Джерело: www.pexels.com

Поцілунки – це унікальний спосіб вираження емоцій та зв'язку між людьми, який здатний передати безліч почуттів за лічені секунди. UAportal розповідає топ-5 захоплюючих фактів про поцілунки.

Фізіологія поцілунку

Коли ми цілуємо когось, в організмі активується широкий спектр фізіологічних реакцій. Ці реакції включають прискорення серцебиття, посилення кровотоку і вивільнення нейромедіаторів, таких як дофамін і окситоцин.

Читайте також: Три лайфхаки, які допоможуть покращити відносини: "5 мов кохання" та техніки спілкування

Поцілунки і зняття стресу

Поцілунки не лише приносять задоволення, але й допомагають зменшити стрес. Пристрасні поцілунки стимулюють вивільнення ендорфінів – природних гормонів, які борються зі стресом.

Еволюційне призначення поцілунків

Еволюційне призначення поцілунків зацікавлює дослідників, що призводить до появи різних теорій. Одна з гіпотез припускає, що поцілунки дозволяють обмінюватися важливою біологічною інформацією, такою як сумісність імунної системи. Це відбувається через обмін бактеріями, що живуть в ротовій порожнині, між партнерами.

Поцілунки і здоров'я зубів

Дивно, але поцілунки можуть сприяти поліпшенню здоров'я зубів. Пристрасний поцілунок збільшує вироблення слини, яка сприяє видаленню шкідливих бактерій і нальоту з зубів.

Поцілунки та емоційний зв'язок

Поцілунки – це не тільки інтимний акт, але й життєво важлива складова емоційного зв'язку. Окситоцин, відомий як "гормон кохання", виділяється під час чуттєвого поцілунку, зміцнюючи емоційний зв'язок між партнерами.

Нагадаємо, ми розповіли про кілька практичних порад, які допоможуть парам зберегти пристрасть у шлюбі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !