ukr
русский

Зручність проти обмеженого вибору чорнил: чи варто купувати масляні ручки

Марина Грамович

Зручність проти обмеженого вибору чорнил: чи варто купувати масляні ручки
Плюси та мінуси масляних ручок для письма. Джерело: Pexels

Масляні ручки для письма пропонують численні переваги з погляду зручності. UAportal розповів, що ці особливості роблять їх популярними серед людей.

Плюси

Зручність. Масляні ручки для письма характеризуються надзвичайною зручністю, оскільки вони швидкі та прості у використанні. 

Читайте також: Чи можна лягати спати з мокрою головою: потенційні наслідки, про які варто знати

Плавність письма. Масляні ручки забезпечують плавний і стабільний процес письма. Чорнило без зусиль потрапляє на папір, утворюючи чисті та чіткі лінії. 

Довговічність. Масляні ручки зазвичай мають довший термін служби порівняно з іншими типами письмового приладдя. Резервуар вміщує великий об'єм чорнила, що зменшує потребу в його частій заміні.

Мінуси

Обмежений вибір чорнила. Одним з недоліків масляних ручок є обмежений вибір кольорів чорнила. На відміну від гелевих ручок, масляні часто випускаються в стандартній колірній гамі, що може не підійти тим, хто віддає перевагу ширшому вибору.

Можливість розмазування чорнила. Чорнила на масляній основі можуть довше сохнути порівняно з іншими. Це збільшує ризик розмазування.

Схильність до протікання. Існує ризик того, що масляні ручки потечуть, якщо з ними неправильно поводитися або якщо вони піддаються впливу змін температури. Це може призвести до появи плям на одязі або інших предметах.

Нагадаємо,ми вже писали, як покращити здоров‘я та фізичну форму.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!