ukr
русский

Віддалена робота: плюси та мінуси, які варто враховувати при виборі

Владислав Москаленко

Як обрати формат роботи
Що слід врахувати обираючи формат роботи. Джерело: istockphoto.com

Дистанційна робота має як переваги, так і недоліки, які суттєво впливають на життя працівників. UAportal поділився інформацією про те, які саме особливості має віддалена робота.

Плюси віддаленої роботи

1. Гнучкість у графіку

Гнучкість графіку дозволяє людям знайти баланс між роботою та особистим життям. Потреба в щоденних поїздках на роботу зникає, що економить час і знижує рівень стресу.

2. Підвищення продуктивності

Багато працівників повідомляють про підвищену продуктивність під час віддаленої роботи, оскільки вони мають свободу створювати робочий простір, який найкраще відповідає їхнім потребам. 

3. Економія коштів

Дистанційна робота призводить до значної економії коштів як для працівників, так і для роботодавців. Завдяки відсутності витрат на поїздки та зменшенню потреби в офісних приміщеннях, працівники та компанії можуть заощаджувати гроші.

Читайте також: П’ять причин негайно покинути співбесіду: ознаки токсичного керівництва

Мінуси віддаленої роботи

1. Відчуття самотності

Віддалена робота створює відчуття ізоляції та самотності, оскільки працівники втрачають соціальну взаємодію та відчуття спільноти, які притаманні традиційному офісу. Це впливає на емоційний стан і загальну задоволеність роботою.

2. Розмиті межі між роботою та особистим життям

Межі між роботою та особистим життям стають розмитими, працюючи з дому, що призводить до вигорання. Це негативно впливає на загальний баланс між професійною діяльністю та приватним життям.

3. Низька ефективність комунікацій

Дистанційна робота створює проблеми з точки зору ефективної комунікації, оскільки виникають бар'єри для співпраці та підтримання зв'язку з колегами. Виникнення непорозумінь впливає на продуктивність і командну роботу.

Нагадаємо, ми вже писали, як не провалити співбесіду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!