ukr
русский
English

Видалення плюща: як назавжди позбутися неприємної ліани у своєму саду

Владислав Москаленко

Як видалити плющ назавжди
Як видалити плющ назавжди. Джерело: pixabay

Присутність плюща в саду може створювати проблеми, які візуально непривабливі і завдають шкоди навколишньому середовищу. UAportal поділився ефективними методами, які допоможуть повністю викорінити цю вперту рослину, не завдавши при цьому ніякої шкоди ділянці.

Розуміння небезпеки чіпкої хватки плюща

Плющ – це не просто декоративна рослина, він здатен проростати крізь стіни, паркани та дерева, завдаючи їм як косметичних, так і структурних пошкоджень. Плющ  має настирливе коріння, яке може пошкодити фасади та створити сприятливе середовище для шкідливих мікроорганізмів. Мало того, цей зелений непроханий гість конкурує за поживні речовини та вологу, відкидаючи тінь, тим самим пригнічуючи сусідні садові культури.

Рішення, що змінює ситуацію

Замість того, щоб вдаватися до хімічних препаратів або обробляти плющ безпосередньо на його поверхні, існує природний і успішний спосіб попрощатися з цим непроханим гостем.

Читайте також: Коли пора садити баклажани у відкритий ґрунт – поради городників для хорошого врожаю

Ефективне обрізання коріння

Використовуйте секатор для точного обрізання. Переконайтеся, що ви перерізали коріння якомога ближче до основи рослини, що сприятиме остаточному видаленню.

Наберіться терпіння

Після обрізання коренів дайте плющу достатньо часу, щоб засохнути. Щоб прискорити процес, можна обдати уражену ділянку окропом. З часом ви побачите поступове зниження життєздатності рослини.

Ретельне видалення

Після того, як плющ повністю висохне, з обережністю від'єднайте стебло від поверхні. Вкрай важливо одягнути захисні рукавички, оскільки стебла можуть бути гострими і крихкими. Після успішного видалення ретельно викопайте решту коріння, щоб запобігти можливому відродженню.

Нагадаємо, ми вже писали про 6 помилок, які знищать розсаду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!