ukr
русский
English

Три способи повторного використання чайних пакетиків

Марина Грамович

Як можна використати чайні пакетики
Лайфхаки з чайними пакетиками. Джерело: pexels

Після заварювання чаю, не варто викидати використані пакетики відразу. У цій статті UAportal підготував кілька креативних способів повторного використання чайних пакетиків. Ми розглянемо, як можна збагатити ґрунт рослин і відновити сили втомлених очей за допомогою цих простих і практичних прийомів.

Компост з чайних пакетиків

Чайне листя містить цінні поживні речовини, які можуть збагатити ґрунт і принести користь рослинам. Після заварювання чаю просто зберіть використані пакетики і додайте їх до компостної купи або відра. З часом чайні пакетики розкладатимуться разом з рештою органічних матеріалів, вивільняючи корисні поживні речовини в ґрунт.

Читайте також: Зелений чай для схуднення – поради лікарів

Розслабте втомлені очі

Після насолодження чашкою чаю, видавіть зайву рідину з використаних чайних пакетиків і дайте їм трохи охолонути в холодильнику. Коли вони охолонуть, покладіть пакетики на закриті повіки і розслабтеся на 10-15 хвилин. Природні антиоксиданти та дубильні речовини, що містяться в чаї, допоможуть зменшити набряклість і заспокоїти очі, зробивши їх свіжими та бадьорими.

Видалення неприємних запахів зі взуття

Чайні пакетики також можуть стати в пригоді для усунення неприємного запаху з взуття. Дайте їм повністю висохнути, а потім покладіть у взуття на ніч. Чайні пакетики ефективно вберуть будь-які неприємні запахи, і вранці взуття пахнутиме свіжістю та чистотою. Цей простий трюк є чудовою альтернативою комерційним спреям або хімічним засобам для усунення запаху.

Нагадаємо, ми вже писали про способи використання чайної заварки.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!