ukr
русский

Триколірні коти: містичні вірування, пов'язані з удачею

Владислав Москаленко

Зв'язок між людьми і котами
Триколірні коти. Джерело: Pexels.com

Триколірні коти з характерним поєднанням білого, рудого та чорного хутра століттями викликали інтерес і цікавість людей. Згідно з народними повір'ями та прикметами, ці унікальні котячі мають певний містичний шарм і асоціюються з удачею. UAportal дізнався про деякі забобони, пов'язаних з триколірними котами.

Одне з поширених повір'їв стверджує, що якщо безпритульний триколірний кіт приходить до вашого будинку, це знак швидкої удачі. Однак у цій прикметі є вирішальна умова – кота не можна проганяти.

Читайте також: Вчені відповіли чому коти роблять "масаж" лапками господарям

Крім того, присутність такого кота в домі віщує позитивні зміни. Він може символізувати майбутні радісні події, такі як весілля, фінансовий успіх або отримання хороших новин.

Зустріти триколірного кота на вулиці також може мати важливе значення. Якщо кішка перебігла вам дорогу вранці, вважається, що це принесе удачу на весь день. Якщо ж кішка підійде до вас, очікуйте несподіваний і приємний сюрприз.

Цікаво, що триколірні коти часто розглядаються як протилежність чорним котам. Такі тварини мають культурне значення в контексті весілля. Історично склалося так, що перед весіллям родичі дарували родині нареченої триколірне кошеня. Цей ритуал символізував побажання довгого і щасливого шлюбу.

Коти вважаються одними з найбільш загадкових домашніх тварин і мають безліч прикмет та повір'їв, пов'язаних із своєю присутністю. Багато прикмет пов'язані з поведінкою котів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!