ukr
русский
English

Триколірна кішка: Яке має значення згідно з забобонами

Марина Грамович

Триколірна кішка: Яке має значення згідно з забобонами
Що символізує колір шерсті котів. Джерело: Pexels

Триколірні коти здавна мають містичну привабливість для багатьох, і зустріти їх на своєму шляху часто вважається удачею. Вважається, що поєднання трьох кольорів шерсті посилює позитивну енергетику, що оточує їх, приносячи потрійне благословення як коту, так і його власникам. UAportal розповідає про символізм таких котів.

Розуміння символізму забарвлень шерсті

Кожен окремий колір шерсті кота має своє власне значення і сенс. У різних культурах ці кольори асоціюються з різними сферами життя та долею.

1. Руда шерсть кота означає фінансове процвітання, оскільки в різних традиціях вона зазвичай пов'язана з кольором золота. Вважається, що вона притягує багатство в дім, зміцнюючи матеріальну сторону життя.

2. Вважається, що білі коти мають цілющі властивості, здатні розсіювати втому і розвіювати конфлікти. Присутність білого кота може принести спокій і відновити сили.

3. Коричневі коти асоціюються зі щастям і процвітанням, приносять радість своїм господарям і створюють сприятливу атмосферу в домі.

4. Вважається, що наявність сірого кота приносить удачу в особисте життя, зміцнює позитивні стосунки та сприяє гармонії.

5. Всупереч поширеній думці, чорні коти вважаються оберегами, що приносять душевний спокій у сім'ї та захищають домогосподарство від вторгнення злих сил.

Значення триколірних котів

Вважається, що ті, кому пощастило завести триколірного кота, отримують додаткові благословення. Поєднання чорного, білого та рудого забарвлення символізує злиття позитивних якостей.

Читайте також: П'ять українських забобонів, які не зрозуміють іноземці

Вважається, що триколірний кіт притягує в дім достаток. Присутність чорного відтінку відлякує злих духів, а чистота, яку уособлює біле хутро, очищає від негативної енергії. Крім того, рудий відтінок має здатність боротися з поганою енергетикою, посилюючи здатність кота приносити удачу.

Згідно з давніми повір'ями, якщо триколірне кошеня або кішка вмостилося на вашому порозі, це може бути передвістям швидкого поповнення у вашій родині. Це може сигналізувати про радісну подію, наприклад, одруження або народження дитини.

Крім того, власники триколірних котів часто відчувають зростання успіху та грошових надходжень. З часом ці коти ніби впливають на долю своїх власників, даруючи їм несподіване процвітання.

Нагадаємо, ми писали про те, які прикмети та забобони пов'язані з приходом гостей, та чому люди бажають здоров'я, коли інші люди чхають.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!