ukr
русский
English
Polski

Топ 5 міфів про користування кондиціонером: Що варто знати

Марина Грамович

Топ 5 міфів про користування кондиціонером: Що варто знати
Міфи про використання кондиціонера. Джерело: Pexels

Дізнайтеся правду про поширені міфи про кондиціонери та отримайте уявлення про те, як оптимізувати їх використання для підвищення ефективності. UAportal підготував практичні поради щодо цього.

Енергоефективність

Багато хто вважає, що залишати кондиціонер працювати цілий день більш енергоефективно, ніж вмикати і вимикати його. Однак, це поширений міф, оскільки постійна робота кондиціонера споживає більше енергії, ніж його вимкнення.

Розмір кондиціонера

Ще одна поширена помилка полягає в тому, що чим більший кондиціонер, тим краще він охолоджує приміщення. Насправді занадто великий пристрій може призвести до поганого контролю вологості та нерівномірної температури.

Робота вентилятора та кондиціонера

Крім того, існує поширена думка, що вентилятори ефективно охолоджують приміщення, навіть коли кондиціонер увімкнений. На жаль, це неправда, оскільки вентилятори просто переміщають повітря, а не знижують температуру.

Читайте також: Що робити, якщо почав протікати кондиціонер: причини та методи вирішення

Температура для охолодження

Ще один поширений міф пов'язаний з тим, наскільки низькою повинна бути температура для швидкого охолодження. Багато хто вважає, що якщо встановити кондиціонер на дуже низьку температуру, то кімната охолоне швидше. Однак, кондиціонер буде працювати лише інтенсивніше, а не охолоджувати приміщення швидше.

Обслуговування лише при поломці

Існує поширена помилкова думка, що кондиціонери потребують технічного обслуговування тільки тоді, коли виникає проблема. Це міф, оскільки регулярне технічне обслуговування має важливе значення для ефективної та довготривалої роботи кондиціонера.

Нагадаємо, ми підготували декілька способів, які допоможуть вам зігрітися, якщо в домі немає центрального опалення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!