ukr
русский

Топ-3 дієвих лайфхаки, як прокидатись рано

Владислав Москаленко

Як прокидатись рано?
Як прокидатись рано. Джерело: Pexels.com

Багато людей не встигають виконати всі заплановані дії на день через те, що пізно прокидаються. UAportal підготував практичні поради, як навчитись вставати рано.

Створення ранкової рутини

Аби полегшити ранні підйоми варто створити для себе ранкову рутину. Початок дня з фізичної активності стимулюватиме кровообіг та придасть енергії. Вплив яскравого природного світла одразу після пробудження дає сигнал організму про те, що час починати день.

Читайте також: Як підвищити продуктивність: 5 порад для ефективного тайм-менеджменту

Зменшення екранного часу перед сном

Електронних пристроїв, таких як смартфони та комп'ютери, слід уникати принаймні за годину до того, як ви плануєте лягати спати. Синє світло, яке випромінюють екрани, може порушувати природний цикл сну, ускладнюючи засинання і раннє пробудження. Краще зайнятись тим, що розслабить тіло та підготує організм до відпочинку, наприклад читанням книги, медитацією.

Встановлення чіткої мети

Визначення конкретної цілі раннього пробудження, наприклад, щоб мати більше часу для особистих роздумів, фізичних вправ або роботи над проєктом, має важливе значення. Запишіть цілі і тримайте їх на видному місці, щоб вони слугували постійним нагадуванням для раннього підйому.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно медитувати, якщо ви початківець.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!