ukr
русский

Теплиці з полікарбонату: переваги та недоліки використання

Марина Грамович

Якості теплиць з полікарбонату
Плюси і мінуси теплиць з полікарбонату. Джерело: Pexels.com

Теплиці з полікарбонату – популярний вибір серед садівників і фермерів. UAportal дізнався про переваги і недоліки, які варто враховувати при виборі.

Плюси

Висока довговічність

Теплиці з полікарбонату відомі своєю високою довговічністю. Оскільки вони стійкі до екстремальних погодних умов і можуть прослужити багато років, це робить їх надійною інвестицією для власників теплиць.

Відмінна ізоляція

Матеріал забезпечує відмінну ізоляцію, допомагаючи підтримувати постійну температуру всередині конструкції. Це сприяє здоровому росту рослин і дозволяє контролювати мікроклімат в теплиці.

Легка конструкція

У порівнянні зі скляними теплицями, конструкції з полікарбонату набагато легші. Це полегшує їх монтаж і транспортування, забезпечуючи зручність для власників.

Читайте також: Поруч з цими рослинами ваші троянди не виживуть

Мінуси

Схильність до подряпин

Незважаючи на свою міцність, полікарбонат схильний до подряпин і пошкоджень з часом. Це може вимагати регулярного обслуговування, що впливає на загальний вигляд.

Обмежена світлопроникність

Хоча полікарбонат забезпечує ізоляцію, він також обмежує кількість природного світла, яке може потрапляти в теплицю. Це може перешкоджати росту певних рослин, які потребують достатньої кількості сонячного світла для свого розвитку.

Проблеми з вентиляцією

Хоча ізоляція є перевагою, теплиці з полікарбонату також можуть мати проблеми з накопиченням тепла в теплому кліматі. Для запобігання перегріву та дискомфорту рослин можуть знадобитися додаткові системи вентиляції.

Нагадаємо, раніше UAportal розповідав про поширені помилки садівників, через які не квітнуть троянди.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!