ukr
русский
English

Чи варто обирати речі з шкірзаму: які є переваги та недоліки

Марина Грамович

Догляд та вплив на навколишнє середовище
Плюси та мінуси шкірзаму. Джерело: pixabay

Шкірзам – це популярний синтетичний матеріал, який є економічно вигідною альтернативою натуральній шкірі. UAportal розповідає про переваги та недоліки використання шкірозамінника.

Переваги шкірзаму

1. Доступність

Перевагою шкірзаму є його доступність. Зазвичай він коштує дешевше, ніж натуральна шкіра, що робить його більш доступним варіантом для тих, у кого обмежений бюджет.

2. Широкий вибір

Шкірзам надає широкий вибір кольорів і текстур, дозволяючи створювати різноманітні дизайни. Цей матеріал може легко імітувати різні види натуральної шкіри.

3. Легкий догляд

На відміну від натуральної шкіри, яка потребує регулярного догляду, шкірзам можна легко очистити вологою ганчіркою з м'яким милом. Ця зручність робить його привабливим вибором для тих, хто віддає перевагу матеріалам, що не потребують особливого догляду, але при цьому мають стильний та елегантний вигляд.

Читайте також: Як випрасувати постільну білизну без праски: дієвий метод

Недоліки шкірзаму

1. Ненатуральний вигляд

Одним з мінусів шкірзаму є те, що він виглядає ненатурально порівняно зі звичайною шкірою. Хоча виробники прагнуть створити більш натуральний зовнішній вигляд, він все одно визнається синтетичним матеріалом.

2. Забруднення екології

Ще одним недоліком шкірозамінника є його вплив на навколишнє середовище. Зазвичай його виготовляють з ПВХ або поліуретану, які є синтетичними матеріалами, що не піддаються розкладанню. Це може викликати занепокоєння у людей, які надають перевагу більш екологічно чистим матеріалам

3. Зношування

Ще одним недоліком шкірозамінника є його схильність до зношування. З часом шкірзам, може почати лущитися або тріскатися, погіршуючи його зовнішній вигляд.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишалися брудними після прання, а також що робити після прання, щоб у пральній машині не з'явилися цвіль і поганий запах.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!