ukr
русский

Чи варто обирати роботу вдома замість офісної: що варто знати

Марина Грамович

Плюси і мінуси роботи вдома
Плюси і мінуси роботи вдома. Джерело: UAPortal

Дистанційна робота стає все більш популярним форматом зайнятості. При безлічі переваг такої праці є і суттєві недоліки, про які розповідає UAportal.

Плюси віддаленої роботи

1. Гнучкість графіку

Дистанційна зайнятість надає можливість мати гнучкий графік, що дозволяє  більш ефективно поєднувати роботу та особисте життя. 

2. Підвищення продуктивності

Багато людей вважають, що віддалена робота підвищує їхню продуктивність. Без відволікаючих чинників, притаманних роботі в офісах, можна краще сконцентруватися і виконувати завдання більш ефективно.

3. Економія витрат

Віддалена робота позбавляє від витрат на поїздки на роботу, таких як бензин, паркування та громадський транспорт. Крім того, працівники часто витрачають менше коштів на робочий одяг та харчування.

Читайте також: П’ять причин негайно покинути співбесіду: ознаки токсичного керівництва

Мінуси віддаленої роботи

1. Соціальна ізоляція

Одним з головних недоліків віддаленої роботи є мала кількість комунікацій. Без регулярної взаємодії з колегами працівники можуть відчувати себе відірваними від команди, що призводить до почуття самотності.

2. Проблеми з комунікацією

Дистанційна робота може призвести до проблем у спілкуванні, оскільки в цифровій комунікації часто втрачаються такі відчуття, як мова тіла і тон голосу. Це може призвести до неправильного сприйняття, непорозумінь і зниження ефективності спільних зусиль.

3. Розмивання кордонів між роботою та особистим життям

Хоча віддалена робота може забезпечити гнучкість, вона також може ускладнити дотримання чіткої межі між роботою та особистим життям. Це може призвести до перевтоми, вигорання та погіршення загального самопочуття.

Нагадаємо, ми вже писали, як не провалити співбесіду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!