ukr
русский

Чи варто встановлювати інфрачервоне опалення в приватному будинку

Марина Грамович

Чи варто встановлювати інфрачервоне опалення в приватному будинку
Переваги та недоліки інфрачервоного опалення в приватному будинку. Джерело: Pexels

UAportal розповів про переваги та недоліки інфрачервоного опалення для приватних будинків. Воно забезпечує енергоефективність та швидке нагрівання. Проте таке опалення також створює певні проблеми.

Плюси

Енергоефективність. Інфрачервоне опалення приватного будинку відоме своєю енергоефективністю, оскільки нагріваються безпосередньо предмети і люди, а не повітря. Це може призвести до зниження споживання енергії та зменшення витрат на опалення.

Переваги для здоров'я. Інфрачервоне опалення може бути корисним для здоров'я, оскільки воно знижує вологість, що може зменшити ймовірність появи цвілі та пилових кліщів. Крім того, м'якому природному теплу часто віддають перевагу люди з респіраторними захворюваннями, оскільки воно не циркулює пил або алергени, як традиційні системи з примусовою циркуляцією повітря.

Читайте також: Експерт розповів, як ефективно зігрітися, коли вдома немає опалення

Швидке нагрівання. На відміну від традиційних систем опалення, інфрачервоне опалення може швидко врятувати від холоду. Тепло швидко нагріває предмети, забезпечуючи майже миттєвий комфорт для мешканців будинку.

Мінуси

Витрати на встановлення. Одним з недоліків інфрачервоного опалення для приватного будинку є більш високі початкові витрати на установку в порівнянні з деякими іншими системами опалення.

Обмежений розподіл тепла. Інфрачервоне опалення призначене для обігріву певних ділянок та об'єктів, тому воно може бути не найкращим вибором для опалення великих приміщень або кількох кімнат. Це може призвести до нерівномірного розподілу тепла по всьому будинку, що призведе до утворення зон з підвищеною температурою та прохолодних ділянок.

Відсутність циркуляції повітря. Хоча відсутність руху повітря може бути перевагою для людей з алергією, вона також може призвести до застою. Це може спричинити проблеми з вентиляцією в будинку.

Нагадаємо, ми підготували декілька способів, які допоможуть вам зігрітися, якщо в домі немає центрального опалення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!