ukr
русский

Чи варто працювати студенту під час навчання: Переваги та недоліки, які варто знати

Владислав Москаленко

Чи варто працювати студенту під час навчання: Переваги та недоліки, які варто знати
Переваги та недоліки роботи під час навчання . Джерело: Pexels

Робота під час навчання має як переваги, так і недоліки. Вона може забезпечити фінансову підтримку та цінні навички, але також може призвести до збільшення стресу та зменшення часу на інші види діяльності. UAportal розповів про вплив зайнятості на студентів, які намагаються збалансувати роботу з навчанням.

Плюси

1. Збільшення доходу

Робота під час навчання дозволяє людям збільшити свій дохід. Це може допомогти покрити витрати, проживання та інші потреби.

2. Розвиток навичок управління часом

Поєднання роботи та навчання допомагає навчитися визначати пріоритети. Також можна навчитися ефективно розподіляти свій час та розвивати організаторські здібності.

3. Набуття практичного досвіду

Робота під час навчання дає практичний досвід у професійному середовищі. Це дозволяє застосовувати знання, отримані в аудиторії, в реальних ситуаціях.

Читайте також: П’ять причин негайно покинути співбесіду: ознаки токсичного керівництва

Мінуси

1. Додатковий стрес і тиск

Поєднання роботи і навчання може призвести до підвищення рівня стресу і відчуття тиску. Це відбувається тому, що люди намагаються виконувати робочі обов'язки поряд з академічними вимогами.

2. Вплив на успішність

Робочі обов'язки можуть забирати час та енергію, необхідні для навчання. Це потенційно може вплинути на академічну успішність та загальні освітні результати.

3. Обмежений час на дозвілля

Балансування між роботою та навчанням може залишати обмежений час на дозвілля, спілкування та реалізацію особистих інтересів. Це може повпливати на загальне самопочуття та психічне здоров'я.

Нагадаємо, ми вже писали, як не провалити співбесіду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!