ukr
русский

Чи варто користуватися всесезонними шинами: що варто знати

Марина Грамович

Універсальність та зручність цілорічної експлуатації
Характеристика всесезонних шин. Джерело: pexels

Всесезонні шини є популярним вибором для багатьох водіїв. UAportal розповів про їхні плюси та мінуси.

Переваги всесезонних шин

1. Універсальність

Всесезонні шини пропонують цілорічну універсальність, що дозволяє використовувати їх за різних погодних умов. Завдяки цьому не потрібно міняти їх в залежності від сезону, заощаджуючи час і сили.

2. Бюджетний варіант

Вони вигідніші у порівнянні з окремими літніми та зимовими. Завдяки ним автовласники можуть уникнути фінансових витрат на купівлю та обслуговування декількох комплектів.

3. Комфорт

Такий універсальний варіант покришок забезпечує комфортну та плавну їзду, мінімізуючи дорожній шум та вібрації. Ця особливість покращує загальний досвід водіння та комфорт пасажирів

Читайте також: У що краще врізатись, якщо неможливо уникнути аварійної ситуації

Недоліки всесезонних шин

1. Недостатньо практичні

В екстремальних зимових умовах всесезонні можуть працювати не так добре, як зимові. Їх дизайн протектора та склад гуми не розраховані на сильний сніг або лід, що може погіршити зчеплення з дорогою.

2. Термін служби

Вони, як правило, мають коротший термін служби порівняно з окремими літніми або зимовими варіантами. Гума, що використовується, розроблена таким чином, щоб забезпечити баланс між якістю зчеплення і довговічністю, а це означає, що вони можуть зношуватися швидше, ніж шини, спеціально розроблені для певного сезону.

3. Рівень керованості

Всесезонні шини можуть не забезпечувати такий же рівень керованості, як звичайні в конкретних умовах. 

Нагадаємо, UAportal розповів про те, чому необхідно змінювати повітряний фільтр двигуна та як часто це потрібно робити. Ця інформація допоможе не тільки початківцям, а й досвідченим автовласникам.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш телеграм канал!