ukr
русский

Чи варто купувати електричний автомобіль: його переваги та недоліки

Владислав Москаленко

Особливості електромобілів
Особливості електромобілів. Джерело: Pexels

Електромобілі останніми роками привернули значну увагу як транспорт з мінімальним викидом вуглецю. У цій статті UAportal розглянув їхні плюси та мінуси, аби ви ухвалили зважене рішення щодо покупки.

Переваги електромобілів

  • Мінімальні викиди вуглецю

Електромобілі виробляють нульові викиди з вихлопної труби, допомагаючи зменшити забруднення повітря. Окрім цього, використання джерел енергії для заряджання ще більше покращує екологічні переваги.

  • Ефективність

Порівняно з транспортними засобами з двигуном внутрішнього згоряння, електромобілі мають вищий коефіцієнт перетворення енергії, що призводить до значно менших витрат. Також, як правило, вони простіші в механічному аспекті, що може призвести до зниження вимог до обслуговування та витрат.

  • Незалежність від палива

З переходом до відновлюваних джерел енергії, зокрема, сонячної та вітрової, електромобілі сприяють створенню більш екологічної та стійкої транспортної системи.

Недоліки електромобілів

  • Обмежений запас ходу

На відміну від звичайних транспортних засобів із легкодоступними заправними станціями, власники електромобілів повинні забезпечити доступ до зарядних станцій або пунктів заряджання вдома, щоб забезпечити безперебійне використання.

  • Тривалий час заряджання

Зарядка електромобіля може займати чимало часу, залежно від використовуваного методу заряджання. Однак вдосконалення технології швидкої зарядки вирішують цю проблему.

  • Висока вартість

Попри те, що ціни поступово знижуються, електромобілі все ще дорожчі за автомобілі на бензині. Однак варто зазначити, що технічне обслуговування та пальне, може бути дешевшим, ніж для традиційних транспортних засобів.

Раніше, UAportal поділився, як витрачати менше бензину.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!