ukr
русский

Порівняння відпарювача та праски: ключові фактори, які слід враховувати

Марина Грамович

 Як зробити усвідомлений вибір
Різниця між відпарювачем та праскою . Джерело: Pexels.com

UAportal дізнався, які основні параметри слід враховувати при виборі між праскою та відпарювачем. Важливо заглибитися в ці характеристики, щоб зрозуміти, на що варто звернути увагу.

Ефективність

Відпарювач використовує пару високої температури для швидкого розгладження складок на одязі, в той час як праска працює за рахунок нагрівання металевої пластини. Пара відпарювача проникає в тканину набагато краще, ніж гаряча поверхня праски, що робить його ідеальним для делікатних тканин і великих виробів, таких як штори та скатертини.

Зручність

З відпарювачем немає потреби в прасувальній дошці, і його можна легко використовувати на речах, що висять. А праска може вимагати більш обережного поводження, особливо при роботі з великими виробами, такими як штори.

Читайте також: Як погладити одяг без використання праски: просто розпиліть цей засіб на речі

Універсальність

Відпарювач може ефективно розгладжувати складки на багатьох типах тканин, включаючи делікатний шовк і вовну, а також щільні матеріали, такі як оббивка і штори. А от праска може потребувати інших температурних режимів при роботі з делікатними тканинами.

Зберігання та портативність

Легка конструкція і портативність відпарювачів роблять їх практичним вибором для подорожей. Хоча сучасні праски стають дедалі компактнішими, вони все ще потребують стійкої прасувальної поверхні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як прасувати речі вдвічі швидшеза допомогою фольги.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!