ukr
русский

Створення червоної картки та чому поле смугасте: цікаві факти про футбол

Владислав Москаленко

Створення червоної картки та чому поле смугасте: цікаві факти про футбол
Факти про футбол. Джерело: UAportal

Футбол, найпопулярніший у світі командний вид спорту, приваблює мільйони вболівальників по всьому світу. Окрім фізичної майстерності, яку демонструють гравці, футбол також вимагає ретельного стратегічного мислення. UAportal пропонує ознайомитися з деякими цікавими фактами про нього.

Запровадження жовтої та червоної карток

Запровадження жовтої та червоної карток для футбольних арбітрів наприкінці 1960-х років стало результатом творчого рішення. Голова суддівського корпусу прагнув подолати мовний бар'єр і знайшов натхнення у світлофорі. Замість того, щоб робити нотатки, арбітри почали показувати гравцям зрозумілі для всіх картки, змінивши спосіб передачі інформації про дисциплінарні дії на полі.

Читайте також: Які п'ять предметів завжди мають бути під рукою

Смугасті поля

Виразний смугастий вигляд футбольних полів не є результатом посіву різних видів трави. Скоріше, це досягається завдяки роботі газонокосарок. Ці машини не лише підстригають траву, але й згинають її в різних напрямках, створюючи візуально приємну ілюзію смуг. Окрім естетики, цей візерунок допомагає суддям відстежувати офсайди під час напружених матчів.

Нагадаємо, ми розповіли, як впоратися зі спекою під час роботи.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !