ukr
русский
English

Поради щодо правильного зберігання: фрукти, які не можна залишати в холодильнику

Владислав Москаленко

Як правильно зберігати фрукти
Як правильно зберігати фрукти. Джерело: freepik

Банани, ананаси та авокадо потребують особливих умов зберігання для забезпечення їхніх смакових якостей. UAportal поділився корисними порадами, які допоможуть гарантувати, що ці фрукти залишаться свіжими надовго.

Як найкраще зберігати банани

Банани не можна зберігати в холодильнику, оскільки низька температура може порушити процес їх дозрівання і зробити шкірку коричневою. Найкраще тримати їх при кімнатній температурі. Щоб продовжити термін зберігання, стебла бананів можна загорнути в харчову плівку, щоб уповільнити процес дозрівання. Також переспілі банани можна почистити і заморозити для використання в смузі або випічці.

Читайте також: Як правильно зберігати продукти: чотири основні правила для господинь

Правильне зберігання ананасів

Ананаси не можна зберігати в холодильнику, оскільки низька температура може призвести до того, що вони стануть кашоподібними. Натомість краще залишити їх при кімнатній температурі. Якщо вони лежатимуть догори, солодкий смак просочиться крізь увесь плід, а якщо зберігати нарізаний ананас у герметичному контейнері, то він залишиться свіжим надовго.

Як зберігати авокадо

Авокадо не можна зберігати в холодильнику, оскільки низька температура може зупинити процес дозрівання. Щоб авокадо швидше досягло стиглості, покладіть його в паперовий пакет разом з бананом або яблуком, щоб прискорити процес. Крім того, щоб авокадо не потемніло після розрізання, перед зберіганням збризніть його лимонним соком.

Нагадаємо, як зробити холодильник із бардачка авто.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!