ukr
русский

Чи варто робити електроепіляцію: переваги та недоліки процедури

Владислав Москаленко

Чи варто робити електроепіляцію: переваги та недоліки процедури
Плюси та мінуси електроепіляції. Джерело: Pexels

Електроепіляція, популярний метод видалення волосся, має як переваги, так і недоліки. UAportal розповів про її вплив на шкіру.

Плюси

1. Тривалість

На відміну від інших методів, таких як гоління або воскова епіляція, які дають лише тимчасовий результат, електроепіляція гарантує, що волосся не відросте на оброблених ділянках. 

2. Універсальність

На відміну від деяких методів епіляції, які можуть бути неефективними або небезпечними для певних відтінків шкіри або типів волосся, електроепіляцію можна проводити будь-кому. Не має значення, чи у вас світла або смаглява шкіра, чи густе або тонке волосся. Електроепіляція універсальна і може ефективно видаляти волосся незалежно від цих факторів.

3. Гнучкість

Крім того, електроепіляцію можна проводити на різних частинах тіла. Вона може бути видалити волосся практично з будь-якого місця, будь то обличчя, руки, ноги, зона бікіні або будь-яка інша ділянка тіла. 

Читайте також: Як запобігти появі зморшок: косметологи радять робить це щодня

Мінуси

1. Вимагає декількох сеансів

Через природу циклу росту волосся процедури електроепіляції необхідно повторювати протягом декількох сеансів, щоб ефективно знищити всі волосяні фолікули. Це може зайняти багато часу і вимагати регулярного відвідування салону. 

2. Дискомфорт

Процес полягає у введенні крихітної голки в кожен волосяний фолікул і подачі електричного струму, що може викликати дискомфорт і болючість в оброблюваних зонах. Люди з низькою чутливістю до болю можуть відчувати дискомфорт під час електроепіляції.

3. Вартість

У порівнянні з тимчасовими методами видалення волосся, такими як гоління або воскова епіляція, електроепіляція є більш дорогим варіантом. Це тому, що вона вимагає декількох сеансів і виконується професіоналами.

Нагадаємо, мед широко використовується в косметології в якості ефективного засобу для догляду за шкірою, тілом і волоссям.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!