ukr
русский
Polski

Секрети смачного рису: лайфхаки для його приготування

Марина Грамович

Прості способи приготування рису
Поради щодо ідеального приготування рису. Джерело: www.pexels.com

Опанувати мистецтво приготування рису до ідеалу – цінна навичка. Незалежно від того, чи використовуєте ви рисоварку, чи метод відварювання, досягнення бездоганного результату значно розширить ваші кулінарні горизонти. UAportal підготував прості техніки, які забезпечують розсипчастий і рівномірно приготований рис.

Використання рисоварки

Досягти щоразу ідеально приготованого рису можна, використавши якісну рисоварку з антипригарним внутрішнім покриттям. Промиту крупу, воду і дрібку солі варто засипати у рисоварку, а пристрій сам подбає про весь процес.

Читайте також: Що не можна додавати в деруни та поради для приготування ідеальних дерунів

Це гарантує розсипчастий, рівномірно приготований рис без необхідності постійного помішування або контролю. Крім того, багато рисоварок оснащені функцією таймера, що дозволяє легко встановити його і дає можливість займатися іншими справами.

Промивання рису

Часто ігнорований крок, який може значно покращити текстуру та смак приготованого рису – це промивання та виціджування води перед варінням. Таким чином видаляється надлишок крохмалю, в результаті чого зерно стає менш липким.

Просто помістіть рис у дрібнопористе ситечко і промийте його під холодною проточною водою, поки вона не стане прозорою. Цей простий, але надзвичайно ефективний лайфхак може суттєво вплинути на якість приготованого рису.

Радимо також звернути увагу на рецепт лінивої вечері для всієї сім‘ї.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!