ukr
русский

Секретний інгредієнт: ефективність використання лимонів у побуті

Владислав Москаленко

Як корисно використати лимони
Використання лимонів в побутовій рутині. Джерело: istockphoto.com

Відкрийте для себе корисні та дієві поради щодо використання лимонів у повсякденному житті. UAportal підготував лайфхаки, які полегшать домашні справи та допоможуть підтримувати свіжість у домі завдяки лимону.

Усунення запахів з холодильника

Один зі способів використання лимона – це забезпечення свіжості у холодильнику. Розріжте лимон навпіл і покладіть його на полицю.

Також можна додати кілька крапель лимонного соку на ватний диск і залишити його в холодильнику для такого ж освіжаючого ефекту.

Читайте також: Блогерка розповіла про 6 лайфхаків з прибирання, які не працюють, а роблять лише гірше

Видалення жиру

Лимон можна використовувати як природний знежирювач. Змішайте лимонний сік і воду у пляшці з розпилювачем, і ви отримаєте ефективний засіб для видалення жиру та бруду.

Цей натуральний засіб ідеально підходить для дезінфекції кухонних стільниць, плит та інших поверхонь. Кислота, що міститься в лимонах, допомагає розщеплювати жир.

Універсальний очищувач

Лимон також може слугувати універсальним засобом для чищення, якщо поєднати його з харчовою содою. Цим засобом можна чистити раковини, кухонні дошки і навіть видаляти плями з пластикових контейнерів.

Природні антибактеріальні властивості лимона роблять його чудовим рішенням для підтримання чистоти без хімікатів. Використовуйте цей засіб при кожному митті, що допоможе зберегти чистоту без шкоди для здоров'я.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як вимити вікна за допомогою йодного розчину. Зокрема, його можна приготувати вдома за кілька хвилин. Тоді як витрати на це мінімальні, проте результат точно вас вразить.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !