ukr
русский

Чи вважається поганою прикметою, коли голуб влітає у вікно: Що варто знати

Владислав Москаленко

Чи вважається поганою прикметою, коли голуб влітає у вікно: Що варто знати
Прикмети з голубами. Джерело: Pexels

UAportal розповів, що голуби, яких часто вважають символічними птахами, займають особливе місце у світі прикмет і забобонів. Існують повір'я, які пов'язують певні значення з птахом, що влітає у вікно.

Вважається, що коли голуб влітає у вікно, це означає прибуття інтригуючих і неминучих новин. Ця звістка, несподівана, але важлива, може мати значення для людини чи родини.

У фольклорі голубів прийнято вважати вісниками. Насправді історично їх використовували для доставки пошти, підкреслюючи їхню роль як носіїв комунікації та зв'язку.

Бувають випадки, коли голуб може наблизитися до людини з листком або гілочкою в дзьобі. Таке явище часто трактується як передвісник добрих новин. Щоб полегшити відліт голуба, деякі люди вважають за краще розсипати насіння на підвіконні, заохочуючи його до безпечного польоту.

Читайте також: Голуб прилетів на вікно: вісник удачі чи нещастя

Всупереч цим позитивним припущенням, якщо голуб опиняється в пастці всередині, б'ється об стіни, намагаючись втекти, це сприймається як несприятливий знак. Це може свідчити про можливе надходження неприємних новин у найближчому майбутньому.

Однак важливо розуміти, що прикмети не гарантують настання певних подій зі 100-відсотковою впевненістю. Тому не варто надмірно зациклюватися на значенні голуба, що пролітає в безпосередній близькості.

Нагадаємо, що заборони та забобони в Україні відіграли значну роль у формуванні культурної самобутності країни. Тому UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!