ukr
русский

Роторна, чи сіткова електробритва: Яка в них різниця

Марина Грамович

Роторна, та сіткова електробритва
Яку бритву обрати. Джерело: miracle-store.com.ua, prom.ua

Вибір пристрою для бриття завжди викликає певні роздуми, оскільки кожен тип має свої переваги та особливості. У світі сучасних технологій роторні та сіткові електробритви є двома основними типами, кожен з яких пропонує власні переваги. UAportal підготував порівняння основних аспектів цих пристроїв.

Техніка гоління

Роторна бритва використовує кругові рухи, що робить її придатною для більш густого і довгого волосся. З іншого боку, бритва-сітка використовує лінійний рух, забезпечуючи більш ретельне гоління для тонкого волосся. Кругові рухи роторної бритви дозволяють краще охопити контури обличчя, забезпечуючи більш рівне гоління порівняно з сітчастою бритвою.

Чутливість шкіри

Конструкція роторних бритв гарантує, що вони дбайливо ставляться до шкіри, що робить їх придатними для користувачів з чутливою дермою. З іншого боку, сітчасті бритви забезпечують більш ретельне гоління, але можуть викликати подразнення чутливої поверхні. 

Вологе чи сухе гоління

Роторні бритви часто пристосовані для будь-якого типу гоління, пропонуючи універсальність. На відміну від них, сітчасті бритви призначені переважно для сухого бриття. Водонепроникна конструкція багатьох роторних бритв дозволяє не лише легко чистити їх, але й голитися під душем. 

Читайте також: Як ефективно заточити бритву в домашніх умовах: три лайфхаки

Час роботи від акумулятора та заряджання

Роторні бритви, як правило, мають довший термін служби акумулятора і швидше заряджаються порівняно з сітчастими, пропонуючи зручність.

Обслуговування та чистка

Роторні бритви часто легше обслуговувати та чистити, адже вони мають знімні головки для ретельного очищення. На відміну від них, сітчасті, через свою конструкцію, можуть потребувати складнішого очищення та обслуговування. 

Нагадаємо, ми розповіли про методи заточування та збільшення терміну служби бритв.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!