ukr
русский
English

Розпашні чи відкатні: які ворота обрати

Владислав Москаленко

Розпашні чи відкатні: які ворота обрати
Розпашні ворота проти відкатних. Джерело: Pexels

Приймаючи рішення між розпашними та відкатними воротами, буває складно визначити найкращий варіант. При виборі між цими двома варіантами слід враховувати вимоги до простору, естетичність і практичність. UAportal розповідає про аспекти, які варто враховувати при виборі.

Розпашні ворота мають естетично привабливий вигляд, але можуть потребувати додаткового простору для руху всередину або назовні. Хоча вони можуть потребувати обслуговування і очищення від снігу взимку, вони є візуально привабливим варіантом.

Читайте також: Блогерка розповіла про 6 лайфхаків з прибирання, які не працюють, а роблять лише гірше

З іншого боку, відкатні ворота вимагають менше місця, оскільки вони працюють, котячись уздовж паркану. Однак дехто може сприймати їх як менш привабливі, асоціюючи з індустріальним виглядом. Проте вони мають технологічні переваги і краще підходять для конкретних сценаріїв.

Обмежений простір перед воротами або нерівний рельєф місцевості сприяє встановленню відкатних воріт. Розпашні ворота створюють ризик перекосу на нерівній місцевості через перепад висот.

Нечасте використання розпашних воріт може прискорити вихід з ладу механізмів. Відкатні ворота більш стійкі до впливу нерегулярного використання і факторів навколишнього середовища, крім того, вони вітростійкі.

Хоча початкова вартість відкатних воріт може бути відносно вищою через передові технології та консольну фурнітуру, інвестиції виправдовуються якістю та довговічністю. 

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як вимити вікна за допомогою йодного розчину. Зокрема, його можна приготувати вдома за кілька хвилин. Тоді як витрати на це мінімальні, проте результат точно вас вразить.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !