ukr
русский

П'ять котячих порід, що мають найбільшу тривалість життя

Владислав Москаленко

Коти-довгожителі
Які кои живуть найдовше. Джерело: www.purina.ua

Одним з цікавих аспектів, який привертає увагу, є тривалість життя котів. У різних порід може суттєво відрізнятися. UAportal підготував топ-5 котів-довгожителів.

Сіамські кішки

Сіамські кішки відомі своїм довголіттям, часто доживають до 20 років. Середня тривалість їхнього життя становить близько 15 років, що робить їх однією з порід, які живуть довше за своїх родичів. Це можна пояснити їхнім міцним здоров'ям і генетичною схильністю до довголіття.

Кіт
Сімські коти. Джерело: www.purina.ua

Абіссинські коти

Абіссінські коти також відомі своєю довгою тривалістю життя, багато з них досягають 15 років і більше. Їх витончена, м'язиста статура та активний характер можуть сприяти їхньому довголіттю. Генетична схильність до міцного здоров'я та грайливий, допитливий характер також відіграють важливу роль у їхній вражаючій тривалості життя.

Кіт
Абіссинські коти. Джерело: www.purina.ua

Читайте також: Дев'ять порід кішок, які дуже ласкаві та прив'язані до свого господаря

Регдолли

Регдолли відомі своїми великими розмірами і ласкавим характером, а також надзвичайною довговічністю. Багато регдолів доживають до пізнього віку, а середня тривалість їхнього життя становить близько 15 років. Їхня спокійна, лагідна поведінка та відносно низька частота певних генетичних проблем зі здоров'ям, ймовірно, відіграють значну роль у тривалості їхнього життя.

Кіт
Регдолли. Джерело: www.purina.ua

Російські блакитні коти

Російські блакитні кішки відомі своєю вражаючою сріблясто-блакитною шерстю та чарівними зеленими очима, а також значною тривалістю життя. З середньою тривалістю життя 15 років і більше, російські блакитні входять до п'ятірки порід котів, які довше живуть, ніж їхні родичі. Їхній спокійний, розумний характер і відносно низька частота спадкових проблем зі здоров'ям, ймовірно, сприяють їхньому загальному довголіттю.

Кіт
Російські блакитні коти. Джерело: www.purina.ua

Перські коти

Перські коти з їх розкішною довгою шерстю та виразними мордочками також входять до п'ятірки порід котів, які живуть довше за своїх родичів. Багато персів досягають віку 15 років і більше. Їхній спокійний, лагідний характер і відносно низька частота певних генетичних проблем зі здоров'ям, ймовірно, сприяють їхньому вражаючому довголіттю.

Кіт
Перські коти. Джерело: www.purina.ua

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!