ukr
русский

Чи призводять жовті квіти до розлуки: як виникло це повірʼя

Владислав Москаленко

Руйнування міфу про розлуку
Забобони про жовті квіти. Джерело: www.pexels.com

Жовті квіти здавна асоціюються з яскравістю, позитивним настроєм і символізували сонячне світло, тепло, оптимізм і щастя в різних культурах. Однак існує думка, що вони призначені для розлуки. UAportal розповідає детальніше про це.

Значення жовтих квітів

Традиційно жовті квіти є символом радості та дружби, що робить їх ідеальним вибором для подарунка друзям, колегам і близьким родичам. Ними можна висловити подяку, прихильність і бажання розділити щастя з найближчими людьми. Букет жовтих квітів також може означати підтримку і повагу до особи, яка є особливою у вашому житті.

Культурні тлумачення

Варто зазначити, що в деяких культурах жовті квіти можуть мати зовсім інше значення. Наприклад, у деяких країнах Східної Азії цей колір асоціюється зі зрадою або підступністю. Тому важливо враховувати національні звичаї та вподобання, перш ніж дарувати букет людині з іншої країни.

Кому можна дарувати жовті квіти

Всупереч поширеній думці, жовті квіти можуть бути цінним подарунком для коханої людини, друга або подруги. Вони символізують не тільки дружбу, а й підтримку у важкі часи і бажання розділити з отримувачем як радість, так і смуток.

Читайте також: Як правильно повісити дзеркало, щоб удома був достаток, гармонія та гроші

Хоча може здатися, що жовті квіти не підходять для романтичних стосунків, насправді вони можуть мати глибоке значення. Цей колір символізує нові починання та прагнення завоювати чиєсь серце. Таким чином, жовті квіти можуть бути чудовим вибором, особливо на початкових етапах романтичних стосунків.

Жовті квіти також підходять для подарунків колегам по роботі. Вони символізують позитивні відносини, доброзичливість і високу оцінку професіоналізму.

Міф про розлуку

Віра в те, що жовті квіти означають розлуку, особливо коли їх дарують партнеру, бере свій початок зі старої легенди. Вона розповідає про принца, який сумнівався у вірності своєї дружини, поки був на війні. Щоб розвіяти його сумніви, чаклунка подарувала принцу букет червоних квітів. За словами чаклунки, якщо вранці вони змінять колір, то це свідчитиме про зраду. На жаль, квіти дійсно стали жовтими.

Втім, чи вірити в цю давню легенду – справа виключно індивідуальна. Важливо пам'ятати, що жовті букети завжди випромінюють світло, приносять радість і викликають позитивні емоції.

Нагадаємо, що заборони та забобони в Україні відіграли значну роль у формуванні культурної самобутності країни. Тому UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!