ukr
русский

Переваги та недоліки твердого шампуню: Чи варто робити покупку

Марина Грамович

Переваги та недоліки твердого шампуню: Чи варто робити покупку
Плюси та мінуси твердого шампуню. Джерело: freepik.com

Тверді шампуні пропонують екологічні переваги, але при мають такі проблеми, як обмеженість вибору, накопичення залишків і початковий період звикання. UAportal розібрався у всіх перевагах та недоліках цього засобу.

Плюси твердого шампуню:

Екологічність. Твердий шампунь позбавляє потреби в пластикових пляшках, зменшуючи кількість відходів. Це головна перевага для тих, хто прагне зменшити свій вплив на навколишнє середовище.

Читайте також: Як правильно мити голову, щоб волосся сяяло: топ-2 лайфхаки

Зручність для подорожей. Твердий шампунь зручно брати з собою в подорожі, оскільки він не враховується при визначенні ліміту рідини в ручній поклажі, що робить його ідеальним варіантом для тих, хто часто подорожує.

Довговічність. Тверді шампуні, як правило, служать довше, ніж традиційні рідкі шампуні, що дозволяє заощадити гроші та зменшити частоту придбання нових продуктів.

Мінуси твердого шампуню:

Обмежені можливості. Іноді тверді шампуні мають обмежені можливості порівняно з традиційними рідкими засобами. Знайти конкретний твердий шампунь для певного типу волосся або певних вимог може бути складно.

Накопичення залишків. Деякі користувачі стикалися з тим, що після використання твердих шампунів утворюється осад, який важко видалити і який може обтяжувати волосся.

Початковий період звикання. Перехід від традиційних рідких шампунів до твердих може потребувати певного періоду адаптації для деяких людей, оскільки вони звикають до нового способу нанесення та змивання засобу.

Нагадаємо, ми вже писали, як правильно сушити волосся.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!