ukr
русский

Переваги та недоліки рулонного газону: що варто знати перед встановленням

Марина Грамович

Переваги та недоліки рулонного газону: що варто знати перед встановленням
Переваги та недоліки рулонного газону . Джерело: Pexels

Розглядаючи можливість укладання рулонного газону, домовласники повинні зважити вартість, вимоги до обслуговування та потенційний вплив на навколишнє середовище. UAportal розповів, що варто знати, щоб зробити правильний вибір.

Плюси

Миттєві зміни. Рулонний газон забезпечує миттєве перетворення будь-якого відкритого простору, перетворюючи пустельну ділянку в пишний зелений ландшафт за лічені години. Це дозволяє власникам будинків насолоджуватися красивою галявиною без необхідності чекати, поки насіння проросте і виросте.

Без бур'янів. При правильному укладанні рулонний газон відносно вільний від бур'янів у порівнянні з традиційними методами посадки. Це може заощадити домовласникам значну кількість часу та енергії на боротьбу з бур'янами та догляд.

Читайте також: Забиратимуть енергію – які дерева не можна садити поруч з будинком

Контроль ерозії. Рулонний газон допомагає запобігти розмиванню ґрунту, що робить його ідеальним вибором для ділянок з похилим або нерівним рельєфом. Він забезпечує негайне покриття і стабільність ґрунту, зменшуючи ризик ерозії, спричиненої вітром і водою.

Мінуси

Вартість. Рулонний газон може бути дорогим, особливо якщо потрібно покрити велику площу. Початкові інвестиції на придбання та укладання можуть бути непосильними для деяких домовласників.

Обслуговування. Хоча рулонний газон потребує меншого догляду, ніж традиційний, він все одно потребує регулярного поливу, підживлення та стрижки, щоб зберігати привабливий вигляд. Відсутність правильного обслуговування рулонного газону може призвести до його побуріння та росту шкідливих рослин.

Вплив на навколишнє середовище. Виробництво і транспортування рулонного газону може мати негативний вплив на навколишнє середовище, особливо з боку використання енергії та викидів. Крім того, використання хімічних добрив і пестицидів може сприяти забрудненню навколишнього середовища, якщо ними не керувати належним чином.

Нагадаємо, що кожна любителька квітів прагне, щоб її вазони були найпишніші, найкрасивіші та здорові. Але чи знали ви, що недорога спеція, яку кожна господиня використовує для випічки, може допомогти виростити ідеальні квіти на підвіконні?

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!