ukr
русский

Переваги та недоліки меламінового покриття: що варто знати перед вибором

Марина Грамович

Переваги та недоліки меламінового покриття: що варто знати перед вибором
Переваги та недоліки меламінового покриття . Джерело: Pexels

UAportal розповів, що меламінове покриття має ряд переваг і недоліків, які впливають на його придатність для різних застосувань. Міцність і гнучкість вважаються перевагами, хоча є й недоліки, які варто враховувати.

Плюси

Довговічність. Меламінове покриття стійке до подряпин, вм'ятин і плям. Це робить його придатним для зон з високою прохідністю і поверхонь.

Ціна. Меламінове покриття є відносно доступним порівняно з іншими матеріалами, що робить його економічно вигідним варіантом для стелажів, шаф і меблів. Це робить його привабливим вибором для тих, хто обмежений у коштах.

Читайте також: Перевірені прості методи, як швидко зняти старі шпалери

Універсальність. Широкий вибір кольорів і візерунків, доступних для меламінового покриття, забезпечує універсальність дизайну і варіантів декору. 

Мінуси

Чутливість до високих температур. Меламінове покриття чутливе до високих температур і може бути пошкоджене під впливом тепла, що призводить до деформації або утворення бульбашок. Це обмежує його придатність для використання в таких місцях, як біля печей або гарячих приладів.

Обмежені можливості ремонту. Пошкоджене меламінове покриття може бути складно відновити. Може знадобитися заміна всієї поверхні.

Вплив на навколишнє середовище. Виробництво та утилізація виробів з меламіновим покриттям може мати негативний вплив на навколишнє середовище. Вони можуть виділяти формальдегід, відомий канцероген, і сприяти утворенню відходів на звалищах.

Раніше ми писали про 20 лайфхаків, які допоможуть швидше прибирати квартиру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!