ukr
русский
English

Переваги та недоліки механічної чистки обличчя: чи варто робити процедуру

Владислав Москаленко

Переваги та недоліки механічної чистки обличчя: чи варто робити процедуру
Плюси та мінуси механічної чистки обличчя. Джерело: freepik.com

UAportal зібрав переваги та недоліки механічної чистки обличчя, розповівши про її вплив на здоров'я шкіри та загальну ефективність. Дізнайтеся, чи варто робити цю процедуру.

Плюси механічної чистки обличчя:

Ефективне відлущування. Механічні інструменти для очищення обличчя забезпечують ретельне відлущування, що призводить до видалення відмерлих клітин шкіри й сприяє рівнішому кольору обличчя. Потенційно це може призвести до покращення текстури шкіри та кращого поглинання засобів догляду за нею.

Глибоке очищення. Використання механічних інструментів може призвести до глибокого очищення шкіри, сприяючи видаленню забруднень і очищення пор. Це особливо корисно для людей з жирною або схильною до акне шкірою.

Стимулює кровообіг. Механічна чистка обличчя може сприяти посиленню кровотоку і циркуляції крові в шкірі, що потенційно може призвести до більш сяючого і здорового кольору обличчя. Крім того, м'яка масажна дія цих інструментів може сприяти лімфодренажу, потенційно зменшуючи набряклість і запалення.

Читайте також: Як запобігти появі зморшок: косметологи радять робить це щодня

Мінуси механічної чистки обличчя:

Подразнення та чутливість. Надмірне використання механічних очищувальних засобів може викликати подразнення і чутливість шкіри, особливо у людей з ніжною або тонкою шкірою. Абразивна природа деяких засобів може призвести до мікророзривів шкіри, посилюючи наявні проблеми.

Ризик надмірного відлущування. Занадто часте використання механічних інструментів або сильний тиск можуть призвести до надмірного відлущування, що спричиняє почервоніння, сухість і порушення шкірного бар'єра. Як наслідок, шкіра може стати більш вразливою до несприятливих факторів навколишнього середовища і втратити здатність утримувати вологу.

Підходить не для всіх типів шкіри. Механічна чистка обличчя може не підходити людям з певними шкірними захворюваннями, такими як розацеа або екзема, оскільки тертя та інтенсивність цих інструментів можуть загострити ці стани.

Нагадаємо, ми вже писали, як доглядати за шкірою після 40.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!