ukr
русский

Забобони й повір'я, пов'язані з голкою, які краще дотримуватися

Владислав Москаленко

Забобони про голки
Забобони про голки. Джерело: UAportal

Голки мають величезне містичне значення, уособлюючи жіночу силу та магічну енергію, вони широко використовуються в ритуалах і чарах. UAportal розповідає про найпопулярніші народні прикмети, пов'язані з голками.

Захист від негативу

Голка є потужним захисним інструментом, як і шпилька. Щоб запобігти загляданню сторонніх очей в оселю, прийнято прикріплювати голку до фіранки. Голки традиційно встромляли наші предки в стіни, дверні рами, під ліжка і навіть у дитячі ліжечка для додаткового захисту.

Замовляння з чужими голками

Важливо не позичати голки малознайомим людям, оскільки вони можуть легко прикликати на себе чорну магію. Замовляння з використанням голок доступні багатьом, але наслідки можуть бути сумними, що призводять до нещасних випадків, сімейних конфліктів або фінансових труднощів.

Магніт для грошей

Щоб забезпечити фінансове благополуччя, не рекомендується зберігати голку без нитки у вушку. Вони повинні мати своє відведене місце, будь то футляр або коробочка. Неорганізованість у їх зберіганні може притягнути бідність.

Читайте також: Як правильно повісити дзеркало, щоб удома був достаток, гармонія та гроші

Зламалась голка – чекай щастя

Якщо під час шиття ламається голка, то це вважається ознакою добрих новин і подарунків. Слов'янський фольклор пов'язує цей предмет з долею, вважаючи, що зламавши голку, людина розриває ланцюг нещасть, запрошуючи натомість щастя.

Не шийте в поганому настрої

Важливо не займатися шиттям, перебуваючи в негативному настрої. Одяг, створений з поганими побажаннями, може принести шкоду. Якщо робота дається важко, нитки плутаються або голка коле пальці, це означає присутність негативу в житті.

Нагадаємо, UAportal розповідає про найбільш поширені забобони та заборони, які існують в українському побуті та сімейному житті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!