ukr
русский

З'явилися слимаки: ефективні способи побороти шкідників

Марина Грамович

Природні засоби боротьби з слимаками
Як позбутись слимаків. Джерело: Pexels.com

Слимаки можуть завдати шкоди садам. UAportal дізнався про методи профілактики та боротьби з ними, які є вкрай важливими для садівників.

Природні відлякувачі

Одним з ефективних способів відлякування слимаків є використання природних засобів. Від кавової гущі та яєчної шкаралупи до деревної золи – є кілька природних відлякувачів, які допоможуть тримати слимаків подалі від ваших рослин і саду. Важливо обирати безпечні для рослин та довкілля засоби.

Регулярний догляд

Підтримання саду в чистоті та доглянутості може значно зменшити ймовірність появи слимаків. Крім того, обрізання надмірно розрослої рослинності також може допомогти усунути потенційні схованки для слимаків.

Також читайте: Експерти назвали вісім гуманних способів позбутися від слимаків і равликів в саду навесні

Заселення хижаками

Природні хижаки, такі як жаби та жуки, можуть допомогти тримати популяцію слимаків під контролем. Важливо враховувати сумісність цих хижаків з існуючим середовищем саду, перш ніж заселяти їх.

Уникайте надмірного поливу

Надмірний полив може створити сприятливе середовище для слимаків, тому важливо поливати рослини з розумом. Використання систем крапельного зрошення або полив рано вранці, щоб дати ґрунту висохнути протягом дня, що робить його менш гостинним для слимаків. Мульчування також може допомогти утримати вологу, мінімізуючи сприятливі для слимаків умови.

Нагадаємо, ми вже писали, що висадити біля кущів та дерев навесні, щоб прогнати слимаків.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!