ukr
русский
Polski

Приголомшлива природа та бюрократія: що потрібно врахувати при переїзді до Коста-Рики

Марина Грамович

Приголомшлива природа та бюрократія: що потрібно врахувати при переїзді до Коста-Рики
Переваги та недоліки життя в Коста-Риці. Джерело: Pexels

Проживання в Коста-Риці пропонує приголомшливі природні ландшафти, невимушений спосіб життя. UAportal розповів, що емігрантам, які розглядають можливість переїзду до цієї країни, також доведеться зіткнутися з певними проблемами.

Плюси

Приголомшливі природні ландшафти. Коста-Рика славиться прекрасними пляжами, пишними тропічними лісами та вулканами, від яких перехоплює подих. Це дає жителям можливість жити серед чарівної природної краси.

Читайте також: 10 крутих лайфхаків, щоб не боятися подорожей з дітьми. Один чи троє, беріть усіх

Екологічний спосіб життя. Велика увага Коста-Рики до екологічно чистого способу життя та збереження довкілля робить її привабливим місцем. Це країна для тих, хто ставить екологічну відповідальність на перше місце у своєму виборі способу проживання.

Мінуси

Інфраструктурні проблеми. У деяких районах Коста-Рики є проблеми з дорожнім покриттям, громадським транспортом і доступом до сучасних зручностей. Іноземцям, які намагаються пристосуватися до цих недоліків, може бути складно знайти вихід із ситуації.

Бюрократичні перешкоди. Оформлення документів, пов'язаних з проживанням, дозволами та державними послугами в Коста-Риці, може бути складним і забирати багато часу. Це може призвести до розчарування для новоприбулих.

Вартість життя. Хоча загальна вартість життя в Коста-Риці може бути доступною, імпортні товари та предмети розкоші можуть бути значно дорожчими. 

Нагадаємо, ми розповіли про найчарівніші села у світі, де точно потрібно побувати.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!