ukr
русский

Порошковий чи рідкий: який засіб обрати для ефективного прання

Марина Грамович

 Переваги та нюанси кожного варіанту
Різниця між порошковими і рідкими пральними засобами. Джерело: www.pexels.com

Порівняння порошкових і рідких засобів для пральних машин дає змогу обрати кращий. UAportal пропонує огляд переваг і недоліків кожного із варіантів.

Ефективність

Порошки краще видаляють застарілі забруднення, тоді як рідкі є ефективнішими для жирних плям. Крім того, вибір між даними пральним засобами може залежати від типу води в конкретній місцевості, оскільки сипучі можуть бути більш ефективними в жорсткій воді.

Читайте також: Щоб кольоровий одяг не втратив колір: як правильно прати та сушити

Ціна

Що стосується вартості, то порошкові є більш економічно вигідними в розрахунку на одне завантаження порівняно з рідкими пральними засобами. Ця доступність може бути важливим фактором для споживачів з обмеженим бюджетом або тих, хто регулярно пере велику кількість білизни. Однак фактична вартість може варіюватися залежно від конкретної марки та кількості прального засобу, що використовується на одне завантаження.

Зберігання і термін придатності

Порошкові засобу зазвичай легше зберігати протягом тривалого часу, і вони мають триваліший термін придатності. Рідкі можуть вимагати більш обережного поводження і мають обмежений час для використання після відкриття.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишалися брудними після прання.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!