ukr
русский

Нетрадиційні способи застосування алкоголю у побуті

Марина Грамович

Нетрадиційні способи використання алкоголю
Нетрадиційні способи використання алкоголю. Джерело: freepik

Алкоголь має дивовижні варіанти застосувань у побуті, які не обмежуються лише напоями. UAportal розповів про нетрадиційні способи використання спирту – від виведення плям до засобів від комах.

Плямовивідник

Цікаво відзначити, що спирт можна використовувати як засіб для виведення плям з одягу. Нанесіть суміш з однієї частини води та однієї частини спирту на забруднену ділянку. Обережно потріть пляму м'якою тканиною або щіткою, перш ніж відправляти одяг до пральної машини. Спирт допомагає розщепити і підняти пляму, ефективно видаляючи її з тканини.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

Засіб для миття вікон

Спирт також може слугувати засобом для миття вікон. Проста суміш з трьох частин води і однієї частини спирту в пляшці з розпилювачем може бути використана для миття вікон. Спирт розчиняє жир і бруд, створюючи природний і ефективний засіб. Таке нетрадиційне використання спирту не тільки дає вражаючі результати, але й є екологічно безпечним.

Засіб від комах

Дивно, але спирт може стати ефективним засобом від комах, якщо його змішати з кількома краплями ефірної олії. Цю суміш можна розпилювати на шкіру, щоб відлякувати комах під час перебування на відкритому повітрі. Аромат ефірної олії відлякує шкідників, а спирт виступає в ролі провідника. Таке нетрадиційне використання спирту є природною альтернативою хімічним спреям від комах.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!