ukr
русский
English

Корисні лайфхаки: чим відмити жир з витяжки та плити

Марина Грамович

Прості методи очищення кухонної витяжки та плити
Прості методи очищення кухонної витяжки та плити. Джерело: freepik

Коли справа доходить до очищення жиру з витяжок і плит, прості та ефективні рішення можуть мати велике значення. UAportal поділився дієвими лайфхаками, які пропонують практичні способи боротьби з жиром і брудом на кухні.

Оцет і харчова сода

Одним з ефективних методів очищення жиру з витяжок і плит є створення пасти з рівних частин оцту і харчової соди. Пасту слід нанести на жирні ділянки і залишити на 15-20 хвилин. Після цього ділянку слід протерти губкою або скребком, щоб легко видалити жир. 

Читайте також: П'ять дешевих та дієвих способів прочистити каналізацію: один з них краще проводити вночі

Лимонний сік і гаряча вода

Суміш рівних частин лимонного соку і гарячої води слід рясно розбризкати на жирні ділянки. Зачекайте кілька хвилин, щоб жир розчинився, і витріть його вологою ганчіркою. Кислотність лимонного соку допомагає розщеплювати жир, залишаючи поверхні чистими і блискучими.

Мило для посуду та нашатирний спирт

Для видалення стійкого жиру можна приготувати розчин з мила для посуду і невеликої кількості нашатирного спирту в пляшці з пульверизатором. Цей розчин слід нанести на жир і залишити приблизно на 10 хвилин, щоб розщепити стійкий залишок. Після цього за допомогою губки або щітки обережно почистіть ділянку, а потім витріть її вологою ганчіркою.

Нагадаємо, ми розповіли, як легко видалити засмічення з забитої раковини.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!